tisdag 25 mars 2014

Vårstädat i hönshuset


Med finfint vårväder blev det ganska mycket gjort i helgen trots att det känns som att dagarna bara rusar nerför backen och jag springer efter med min att-göra-lista och skriker "hallå vänta lite det går för fort nu!" Men jag ska träna mig i mindfulness och att vara närvarande i nuet som är så svårt ibland. Det är nog bra att stanna upp lite oftare och ta några djupa andetag och reflektera över livet och sig själv... Fast på något sätt så gillar jag oftast att vara sådär uppe i varv för då blir saker gjort så fort. Mannen som talar med kossorna tror ibland att jag har ett trollspö gömt nånstans som jag städar med, och det kanske jag har :-)

Så hönshuset blev rent och fint igen med nytt strö att sprätta runt i. Det gamla utstädade skräpet grävde jag ner i mitt grävprojekt som verkar bestå av 90% lera... Jag tänkte att det kanske kunde fungera som jordförbättring. Hönorna hjälpte till såklart.7 kommentarer:

 1. Härligt med hönor. Nån gång i framtiden ska jag också skaffa höns. De verkar så charmiga!
  Bra jobbat! När du kommer på hur du gör för att hinna allt får du gärna dela med dig av tips...
  /E

  SvaraRadera
 2. Det är ju så rent och fräscht i ditt hönshus att du nästan kan hyra ut det som semesterboestad sommartid!!

  SvaraRadera
 3. Haha, känner så väl igen det där med att vara lite uppe i varv och att man då får mycket gjort! Jag kan aldrig sätta mig i soffan och ta det lugnt en stund efter jobbet, skulle verkligen aldrig ske för då kommer jag aldrig igång igen!
  Så fint det blev i hönshuset! Håller själv på att inreda ett hönshus nu, tänkte skaffa några kacklande vänner till våren/sommaren :)
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 4. Åh, vad fint det blev i hönshuset! Vårt är ju rätt nybyggt, men hönorna har redan lyckats skräpa ner rätt duktigt... får ta en försommar-storstädning längre fram tror jag.

  SvaraRadera
 5. det var länge sedan jag var inne och läste bloggar nu. blogglusten kom av sig helt men är på väg tillbaka nu känner jag. så fin din nya sida är. gillar verkligen färgerna, typsnittet och ja, så klart dina fina bilder och texter. visst är det härligt att komma igång med trädgårdslivet igen. stärker både kropp och själ.
  stor kram åsa

  SvaraRadera
 6. Att göra listan brukar vara lång och det känns precis som du säger att bra fart är bäst, men tiden går för fort. Mindfulness har jag köpt en bok av, men jag har inte börjat läsa den än...jag har startat med yoga, så det är ju en bra start att stressa ner.

  Mysigt med höns

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 7. Vad de ser ut att trivas dina hönor, så sysselsatta de ser ut där de går och kollar in det nya!
  Ha en fin lördag och passa på att vända nyllet mot solen en stund, själv ska jag stå med ändan uppåt och gräva bort gräsmatta och fixa. Kram Maria

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!