torsdag 6 mars 2014

Väx!

Frösådda chiliplantor

En del fröer har kommit i jorden och några har grott. Jag försöker verkligen behärska lusten att så ut ALLA mina samlade fröpåsar för jag inser ju ändå att mina planer och fantasier om trädgården har kommit mycket längre i mitt huvud än i verkligheten. Men jag har ett växthus och jag har ungefär en meter trädgårdsland som förhoppningsvis hinner bli några meter större innan grönsakssäsongen.

Så det jag har sått hittills är chili, paprika, gurka, tomat (gardener's delight, chocolate cherry, snowberry och moneymaker), oregano och ramslök. Ramslöken grodde inte förra året när jag sådde ute, så jag tänkte prova den inomhus istället. Tomaterna är delvis av egna frön så jag hoppas att dom gror fint. Efter förra årets erfarenhet av jättetomatplantor som gick av när jag skulle bära ut dom, har jag sått dem liite senare i år. Chili har jag inte någon erfarenhet av så det blir spännande att se om det lyckas. Jag gissar att de fungerar ungefär som paprika.

Pinnarna har jag gjort av tändved som kan köpas i storförpackning. Hur bra som helst! I mina sådder har jag använt dem som de är, delade på mitten. Men det går ju att göra lite roligare pinnar också med hjälp av lite målarfärg :-)


4 kommentarer:

 1. Så fine pinde du laver ! Åh, det kribler i mig for at komme i gang med at så :) Det må vist være denne weekend :)

  SvaraRadera
 2. Jättesöta såstickor! Jag använder också såna, men har inte målat dem så fint.

  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Härligt, dina chilisar har kommit upp! Jag ska så direkt när jag kommer hem, så jag kommer ligga lite efter, bara lite senare skörd. Japp, chili funkar som paprika men man kan beskära bort några av alla förgreningar som kommer sen. Vissa sorter sprutar blommor så de behöver lite styrhjälp.
  Så fina pinnar! Jag kör med samma plastpinnar varje år, skriver med blyerts och suddar med svinto :-)

  SvaraRadera
 4. Fina såstickor!!! Min mamma brukar hjälpa mig att förså mina frön. På varje kruka sätter hon en liten tvättklämma av trä som hon målat en liten blomma på, jättefint. Otur bara att dottern inte har fått hennes konstnärliga talanger........ Ha en fin helg!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!