måndag 21 april 2014

Eld, sol och värme


Påskhelgen kom med ett fantastiskt vårväder. Solstrålar, sädesärlor, humlor och fjärilar som har dansat runt bland gullvivorna i trädgården. På påskafton tände vi brasorna efter vinterns trädfällning i kohagen. Grävning, äppelträdsplantering och sådd av sommarblommor i växthuset är ungefär vad jag har sysselsatt mig med under lediga dagar. Nu börjar naturen verkligen få fart igen!

11 kommentarer:

 1. Man kunde verkligen inte ha önskat sig en bättre påskhelg! Så prydligt och fint dina plantor har det. Här är det lite mer kaos...idag har jag dessutom ökat på trängseln med hjälp av drygt hundra ärt- och bönplantor.
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Her i Danmark har vejret også været så dejligt og jeg har virkelig nydt disse påskedage :)
  Dejlige billeder ! At tænde bål- jeg elsker det ! men gør det alt for sjældent- sikkert fordi jeg bor i en skov og mit hus har stråtag og jeg faktisk ikke har en bålplads... :)

  SvaraRadera
 3. Visst har det varit en fantastisk påsk! Vilka fina bilder du visar, jag gillade speciellt den med humlan och gullvivan:-)
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Det har varit en helt makalös trädgårdshelg. Så vi har njutit!
  Att elda är mysigt. Det både luktar och värmer gott.

  Ha det fint

  SvaraRadera
 5. Häftiga bilder på humla och fjäril! Å, har knogat på alldeles för mycket i trädgården. Tycker vi förlänger påsken helt enkelt, då skulle jag ha ro att bara ligga och titta och sniffa och må gott.

  SvaraRadera
 6. Vilka söta bilder! Jag blev helt förälskad i den med humlan, det ser ut som den njuter därinne i blomman! Och vi har njutit av det vackra vädret vi också:-)

  SvaraRadera
 7. Vilka sköna bilder du bjuder på och påsken var ju verkligen en härlig helg. Bilden med fjärilen var ju verkligen speciell, superhäftigt fångat med kameran.

  Tårtorna i förra inlägget, de såg ju fasligt goda ut, även för en som inte är speciellt glad för tårta

  kram Kajas

  SvaraRadera
 8. Så härliga bilder och visst var det en underbar påskhelg! Jag hann också med en hel del i trädgården men åkte på en förkylning... Så nu får jag hålla igen på grävandet ett par dar. Så fint det är med elden som brinner, kanske skulle ta och dra ihop lite ris!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 9. Men gud vilka härliga bilder! Visst är det helt otroligt vilket väder vi har.....mina hängjordgubbar har redan små blommor som håller på att slå ut. Ha en skön helg!!

  SvaraRadera
 10. Ordning och reda bland frösådderna. Impad :)
  Bilden på humlan i gullvivan är ju störtskön. Helt underbar!

  Förresten. Rabarberplantorna jag fick av dig växer så det knakar (som det mesta just nu). Längtar efter rabarberpaj!!

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 11. Vilken härlig vårkänsla och växtkraft. Ljuvliga bilder! Och du får mig att minnas barndomens påskaftnar hos mormor och morfar i Halland. Att stå där i mörkret och njuta av påskbrasan. Tillsammans. En tradition som tyvärr inte finns i Skåne.

  Njut av sköna maj kära vän och ta hand om dig!

  Kram Lotta

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!