tisdag 6 maj 2014

Bad hair day


Sällan blir man glad över regnet men efter den långa torrperioden som vi haft var det efterlängtat. Alla nyplanterade växter har törstat efter en rejäl dusch och det kanske kossorna också behövde även om dom ser lite tilltufsade ut under sina våta luggar.

Utgrävningen av en yta till trädgårdsland får räcka för årets husbehov har jag bestämt mig för. Det är trots allt handgrävt och sånt tar tid... Speciellt när man hittar jättestenbumlingar lite då och då. Tur att jag har en man som gillar att hacka med spett och släpa sten :-) Nu är det dags för lite påfyllnad av jord och annat så att fröna kan komma i marken. Hönsstaket står också på listan...


7 kommentarer:

 1. Haha, en sån underbar bild och rubrik! Tack för dagens leende.

  SvaraRadera
 2. Ser onekligen lite blöt ut! ;)
  Härligt med så fint trädgårdsland.

  SvaraRadera
 3. Jag är där, som du, har utesådden kvar. Men jag tänker alltid i typ september att varför var jag så snabb med att så i våras, det har ju kommit så långt i september! Så det finns marginal. Imorgon kommer regnet till oss, hoppas det blir ett fint strilregn så att jorden kan ta emot det. Vi får ledig dag så bad hair day gör ingenting ;-) Kram!

  SvaraRadera
 4. "Va glor du på!"... Ser det ut som kossan tänker. Söt är den!
  Jag tog min första rädisa från odlingslådan igår. Den var nästan klar. Man får inte vara så kinkig ;) Lycka till med dina frösådder. Efter regn kommer sol...

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Oj vad kreativt!
  Jag har ett land som vuxit igen, och ett växthus som behöver renoveras.
  Ormöga är påminnande om förgätmigej, men "ögat" är mer vitaktigt, och jag hade tänkt visa en bild på ormögat i mitt inlägg, men hittade ingen bra bild, och ormögat blommar(hos mig) tidigare än både den kaukasiska och den vanliga förgätmigejen.Jag tror det finns rätt så många olika sorters förgätmigejer, faktiskt, som ett svar på din fråga, vad det kan vara för sort/sorter du har.
  Ha det gott!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 6. Man blir ju lite lätt kär i kossan, de är så söta!!
  Du har jobbat bra med din utgrävning, härligt

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 7. Ja tänk att det kom "lite" regn till slut, behövdes i torkan. Snygg han är den där fyrbenta godingen! Kram

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!